Otvoreno pismo GONG-u

Građanska inicijativa “U ime obitelji” danas je uputila otvoreno pismo GONG-u s molbom da ohrabri građane na izjašnjavanje o referendumu.

“Poštovani!

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ pokrenula je postupak za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma u Republici Hrvatskoj.

Referendumsko pitanje glasi: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?

Građani će se imati priliku izjašnjavati  o potrebi raspisivanja referenduma u razdoblju od 12 do 26. svibnja 2013.

U prilogu Vam dostavljamo kratki poziv koji Vas molimo da dostavite svim svojim članovima. 

Isto tako molimo GONG, kao organizaciju koja je osnovana radi „poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima te promicanje i unaprjeđenje ljudskih i građanskih prava, ohrabrivanje i osnaživanje građana za što aktivnijom participacijom u procesima donošenja političkih odluka“, da ohrabri i osnaži građane Republike Hrvatske te ih preko sredstava javnog priopćavanja pozove da potpisivanjem zahtjeva za raspisivanje referenduma podrže referendumsko izjašnjavanje o braku – iznimno važnom pitanju za hrvatsko društvo u cjelini.

Zahvaljujemo Vam unaprijed na suradnji i pridruživanju našim naporima za unaprjeđenjem demokracije i poštivanja građanskih i ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)