Hrvatska je pokazala da ima što za ponuditi Europi i cijelom svijetu

Objavljeno 10. 01. 2014. u kategoriji Aktualnosti, Referendum

OO-web

Svoja razmišljanja o sudjelovanju u Građanskoj inicijativi “U ime obitelji” podijelio je član Organizacijskoga odbora Dražen Vukotić.

U trenutku kada se priključio Inicijativi, Dražen Vukotić nije očekivao da će ona tako jasno pokazati stanje (ne)demokracije u hrvatskom društvu. – Prije događaja vezanih uz Inicijativu, imao sam drugačije, idealizirano mišljenje o medijima, nekim predstavnicima vlasti i nevladinim organizacijama. Napominje kako se, nikad kao dosad, pokazalo vrlo zabrinjavajuće stanje slobode medija i sprege između vlasti, medija i tzv. nevladinih udruga. U takvim uvjetima, ni stanje demokracije, demokratskih mehanizama i izjašnjavanja, nažalost nije ništa bolje.

Bili smo svjedoci strahovitih medijskih manipulacija i medijskog linča usmjerenog na neke članove OO UIO, posebice na dr. Željku Markić. Svjedočili smo političkoj opstrukciji referenduma, kao najvišeg oblika demokratskog izjašnjavanja građana od strane aktualne vlasti. Prisustvovali smo procesu posvemašnjeg otuđivanja vladajuće političke elite od vlastitog naroda koja umjesto da se bavi pitanjima gospodarstva, nezaposlenosti i socijalnih prava, sve svoje snage usmjerila je na nametanje ideologija neprihvatljivih hrvatskom društvu. Istovremeno, nazočili smo i ujedinjavanju velikog broja hrvatskih građana različitih svjetonazora, vjeroispovijesti, socijalnog, obrazovnog i obiteljskog statusa oko pitanja koje im je važno: da je brak zajednica jedne žene i jednog muškarca.

Stoga, uspjeh referenduma, koji je jasno postavio temelj braka i obitelji kao ustavnu kategoriju Vukotiću ulijeva nadu da hrvatski narod zna i može urediti svoju državu kao modernu i civiliziranu zajednicu koja uvažava svakoga, ali istovremeno ne odstupa od vrijednosti proisteklih iz stoljetne hrvatske povijesti. Hrvatska je pokazala da ima što za ponuditi Europi i cijelom svijetu i zbog toga sam ponosan što sam sudjelovao u tome, zaključuje član Organizacijskoga odbora Dražen Vukotić.