Hvala vam na svakom vašem doprinosu

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ zahvaljuje svim podupirateljima – udrugama, pojedincima, vjerskim zajednicama, političkim strankama i svima drugima koji su inicijativu podržali na bilo koji način i tako omogućili prvi građanski referendum u Republici Hrvatskoj. Najviše zahvaljujemo više od 6300 volontera, koordinatora i promatrača bez kojih ostvarenje prvog građanskog referenduma ne bi bilo moguće. Ujedno zahvaljujemo i svim javnim osobama koje su se usudile izjasniti da su za brak kao zajednicu žene i muškarca. Zahvaljujemo i hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, dragovoljcima Domovinskog rata i pripadnicima Specijalne policije koji su svojom zalaganjem i potporom omogućili prvi građanski referendum.

Hvala svim građanima koji su uvidjeli da zajedno možemo graditi demokratsko društvo u kojem narod ima pravo reći što želi i za što se zalaže te se njegovo mišljenje, sukladno Ustavu i zakonima RH treba uvažiti.

Građanska inicijativa neće objaviti imena i prezimena osoba koje su financijski poduprle inicijativu. Razlog je pokušaj raskidanja sponzorskog ugovora Blanke Vlašić te rušenje ugleda poslovnih osoba i napadi na fizičke osobe koje su dale podršku građanskoj inicijativi U ime obitelji.

Građani su građanskoj inicijativi U ime obitelji od 13. 6. do 10. 12. 2013. pružili i financijsku podršku od 303.162,63 kn. Pri čemu su 11 % sredstava donirale pravne, a 89 % privatne osobe. 92 % uplata kojima se financirala građanska inicijativa U ime obitelji bila je manja od 1000 kuna. Ovim putem na osobit način zahvaljujemo svim građanima koji su u teškoj financijskoj situaciji izdvajali sredstva kako bi pomagali rad inicijative.

graf 1

Za sve financijske aktivnosti „U ime obitelji“ Ministarstvu financija podnesena su sva potrebna izvješća, te su mu dostupni svi iznosi uplata.

graf 2

Sve poslove vezane uz pripremu referenduma obavljali su volonteri građanske inicijative: „U ime obitelji“, a neki od tih poslova su:

–          osmišljavanje poticanja građana da izađu na referendum i ostvare svoje građansko pravo

–          grafički dizajn

–          informatička podrška

–          komunikacija s javnošću i odnosi s medijima

–          stručna pravna pomoć

–          vođenje i koordinacija projekta

–          logistička podrška i koordinacija

Vrijednost navedenih poslova koja su ostvarili volonteri koristeći svoja stručna znanja i vještine prema prosječnim tržišnim cijenama iznosi oko 1 891 800 kn (milijun osamsto devedeset i jedna tisuća osamsto kuna).

Promatrači građanske inicijative „U ime obitelji“ darovali su više od 31 530 radnih sati, što u kunama iznosi više od 945 000 kuna. Hvala svakom od naših promatrača!

Glavni troškovi kampanje su tiskanje promotivnih materijala (majice s logom, letci, plakati, baloni), troškovi fotokopiranja i umnažanja, priručni materijali za trening promatrača na biračkim mjestima te telefonski računi.

Još jednom zahvaljujemo svakom od naših volontera, promatrača i podupiratelja osobno! Oni su uložili trud i rad koji se u grubo može procijeniti na dva milijuna osamsto trideset i šest tisuća osamsto kuna.

Velikodušnost i požrtvovnost volontera građanske inicijative najbolje pokazuju koliko nam je bilo važno izjašnjavanje građana Republike Hrvatske o pitanju braka, obitelji i zaštite djece.

Također, treba napomenuti da uz sve pobrojane donacije nisu uračunati drugi troškovi koje su na sebe preuzeli volonteri, koordinatori i podupiratelji građanske inicijative „U ime obitelji“, poput telefonskih i internetskih troškova, fotokopiranja, plaćanja internetskih pristojbi komunalnim uredima, tiskanja i distribucije letaka i plakata koji su mogli preuzeti s internetske stranice „U ime obitelji“, troškova benzina i putovanja i mnogih drugih troškova.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)