U ime obitelji o uvredljivim i neistinitim napadima Milana Ivkošića

Udruga “U ime obitelji” obratila se Večernjem listu povodom objavljenog teksta 26. srpnja 2014., pod nazivom „Tjedna inventura“, autora Milana Ivkošića, a zahtjev za objavom odgovora odnosi se na tekst označen podnaslovom „Markićka bi referendum o ukidanju stranaka“.

Snagom odredaba čl. 56. i 57. Zakona o medijima, Udruga U ime obitelji moli da Večernji list vezano za označeni članak sa spornim i uvredljivim navodima, objavi odgovor u cijelosti koji glasi kako slijedi:

„Tekst autora Milana Ivkošića od 26.7.2014. godine s podnaslovom „Markićka bi referendum o ukidanju stranaka“ već u svojem naznačenom predmetnom podnaslovu prikazuje neistinito činjenice vezano za referendumsku inicijativu o promjenama izbornog sustava koju pokreće Udruga U ime obitelji. Uvredljiv je pokušaj prikazivanja članice Upravnog odbora U ime obitelji (npr. desna skojevka, revolucionarka…iz ništa postane nešto, da postane Tito?! itd.) isključivo s negativnim karakteristikama bez želje da se ispravno prenese demokratska i civilizirana poruka referendumske inicijative, te autor, ne prvi puta (v. Večernji list od 29. lipnja 2014. g.), sasvim pogrešno navodi da je riječ o prijedlogu za ukidanje stranaka. Inicijator i organizator predstojećeg referenduma za bolji izborni sustav zastupnika u Saboru RH jest Udruga U ime obitelji, a daljnja demokratizacija tako važnih izbora, pa i samih političkih stranaka putem npr. uvođenja preferencijalnog glasovanja bez cenzusa, jest zahtjev raznih društvenih skupina, samih građana i stručnjaka. U istom tekstu daljnje usporedbe demokracije i socijalističkog samoupravljanja dovoljno govore o iskrivljenom i neodrživom trudu da se demotivira jedno Ustavom zajamčeno pravo građana ove zemlje za proaktivnim sudjelovanjem u društvu referendumskim putem s ciljem stvaranja civiliziranijeg okruženja u kojem živimo. „

Molimo Vas da tekst odgovora objavite bez izmjena ili dopuna (čl. 57. st. 1. Zakona o medijima) u prvom sljedećem izdanju „Tjedne inventure“ Večernjeg lista, uz tekst istog autora.

Predsjednik Udruge “U ime obitelji”, dipl. ing. Lino Zonjić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)