Vlada nastavlja s nametanjem ideologije ne poštujući volju građana

Na današnjoj sjednici Vlade prihvaćen je Konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu čime SDP-ova Vlada nastavlja s nametanjem ideologije ne poštujući volju građana iskazanu na referendumu o braku.

Ustav RH jasno definira da je brak zajednica žene i muškarca. Nedopustivo je da aktualna vlast i predsjednik Josipović karakteristike braka dodaju sadržajno potpuno drugačijoj zajednici. Očekujemo da saborski zastupnici, kojoj god da stranci pripadaju, ne sudjeluju u ovoj farsi demokracije, izjavio je ing. Lino Zonjić, predsjednik Udruge „U ime obitelji“.

Podsjetimo, U ime obitelji uputila je u siječnju pismo svim saborskim zastupnicima u kojima je iskazala svoje mišljenje u vezi Prijedloga zakona za koji smatra kako predstavlja izigravanje volje birača iskazane na prvom ustavotvornom narodnom referendumu u prosincu 2013., te stvara veliko nepovjerenje građana u pravnu državu i vladavinu prava.  

Udruga je u svojim prijedlozima amandmana koje je uputila saborskim zastupnicima istaknula kako je Prijedlog zakona neusklađen s ostatkom pravne stečevine RH te unosi ozbiljne prijetnje slobodi misli, govora, odgoja i vjeroispovijesti. U ime obitelji smatra da je na kraju i diskriminatoran te očiti pokušaj stvaranja paralelnog zakonodavstva odnosno “istospolnog braka pod drugim imenom”.

Udruga smatra da su građani na referendumu poslali širu vrijednosnu poruku o zaštititi sadržaja braka, a ne samo njegovog naziva te se na ovaj način pokušava izmanipulirati volja građana izražena na referendumu, a što svakako dovodi do nedemokratske pravne nesigurnosti. Prijedlogom se uvode instituti iz obiteljskog prava i postupaka koji se faktično odnose na brak i bračne odnose te se uređuju na identičan način, samo pod drugim nazivom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)