Finska: Redefiniranje braka odbačeno i po drugi put

Odbor za pravne poslove Finske, odbio je zakon o istospolnim brakovima s 10 prema 6 glasova, u usporedbi s 9 na prema 8 glasova istog odbora u ožujka 2013. te je time odbačen istospolni brak u Finskoj po drugi put u manje od dvije godine.

Finski saborski zastupnik Petar Ostman, iz Kršćanske demokratske stranke, glasao je protiv Prijedloga zakona i rekao “mi želimo sačuvati trenutne zakone o braku koji definiraju brak između muškarca i žene.”

Cijeli finski parlament očekuje raspravu o zakonu na jesen.

Nakon prošlogodišnjeg odbijanja istospolnih brakova, zagovornici istospolnog braka pokrenuli su peticiju nazvanu Inicijativa građana, koja je okupila 166 tisuća potpisa, a kao rezultat te akcije, parlament je bio prisiljen razmotriti to pitanje.

I u Skupštini Sjeverne Irske, pokušaji redefiniranja braka propali su već tri puta. Zagovarnici tradicionalnog braka kazali su kako oni koji pritišću promjenu pritom trebaju poslušati i njih.

Glasnogovornik Kršćanskog instituta Callum Webster, ustvrdio je da građani Sjeverne Irske očito odbijaju redefiniranje braka i da samo politička elita pokušava prisilno nametnuti ovu promjenu.

Izvor: narod.hr/christian.org.uk

Foto: Freedigitalphotos.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)