U ime obitelji Vijeću za elektroničke medije- Zaštitite građane od medijskog nametanja ‘gej braka’

Udruga „U ime obitelji“ uputila je Vijeću za elektroničke medije pritužbu vezanu za članke objavljivane zadnjih dana u raznim medijima u kojima se koristi termin “gej brak” za institut „životnog partnerstva“.

U svojoj pritužbi, Udruga naglašava kako se neprestanim izjednačavanjem „životnog partnerstva“ s brakom, iako su vladajući tvrdili kako se radi o dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se građani RH većinski izjasnili na referendumu kada je u Ustav RH (čl. 62., st. 2.) unesena odredba prema kojoj je brak „životna zajednica žene i muškarca“.

Nadalje, građani su izjednačavanjem “gej braka” i instituta „životnog partnerstva“ pogrešno informirani i dovedeni u zabludu. Time se stvara pogrešna slika o novoosnovanom institutu, izaziva se značajno nezadovoljstvo i nepovjerenje građana u cjelokupni sustav te se izravno krši ustavni poredak Republike Hrvatske.

Udruga „U ime obitelji“ od Vijeća traži da u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima kojim će ih opomenuti da ne objavljuju netočne senzacionalističke članke kojima iznose neprovjerene i netočne informacije čime dovode građane Republike Hrvatske u zabludu i štete ustavnopravnom poretku RH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)