Nenad Stazić ispričao se Željki Markić i “U ime obitelji”

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i član SDP-a Nenad Stazić ispričao se danas na Općinskom sudu u Zagrebu članici Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ dr. Željki Markić radi govora mržnje koji je tijekom referenduma o braku izrekao na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.

Nenad Stazić na Općinskom je sudu rekao: “Ja, Nenad Stazić, ispričavam se gospođi Željki Markić što sam na svom Facebook profilu napisao rečenicu: ‘Očekujem da ova Markićka i njezina Udruga za obitelj zatraži da se Ustavom zabrane jednorodiljske obitelji. Djecu iz takvih obitelji pokupit će po kućama, strpati u kamione i odvesti u dom. A dom će osnovati u Jasenovcu’ jer tom rečenicom nisam htio povrijediti ni uvrijediti gospođu Željku Markić, kao ni članove njezine obitelji“.

Dr. Markić prihvatila je ispriku g. Stazića, u svoje osobno ime, kao i u ime svih koji su sudjelovali u građanskoj inicijativi  „U ime obitelji“.

Napad i uvrede koje je izrekao g. Stazić u studenom, prenio je velik dio medija kao potvrdu da je dr. Markić na uvredljiv način govorila o samohranim roditeljima uoči referenduma o braku. „U ime obitelji“ je u više navrata demantirala lažnu izjavu pripisanu dr. Markić kao i točan citat njezine izjave u televizijskoj emisiji Jabuka Tv-a.

Na pitanje novinarke u emisiji: “Biste li svoje dijete radije dali na posvajanje homoseksualnom paru ili u dom“, dr. Markić je odgovorila: „Ja bih sigurno djecu radije ostavila u dobro organiziranom domu koji vode ljudi ispunjeni ljubavi i koji nastoje nadoknaditi im obitelj do onog trenutka kada će ih dati muškarcu i ženi koji ih žele posvojiti nego ih dala homoseksualnom paru.”

U nastavku razgovora dr. Markić je o samohranim roditeljima rekla sljedeće: “Niti najbolja majka, najsnažnija, najodgovornija, najkompetentnija, najnježnija, ne može svom djetetu u potpunosti zamijeniti oca. Niti najbolji otac ne može u potpunosti djetetu zamijeniti najbolju majku. Vaša majka je očito obavila odličan posao s vama (voditeljica je rekla da je njezina majka samohrana), kao što čini jako puno samohranih roditelja. Jako puno samohranih roditelja su dio ove Inicijative upravo radi toga što oni razumiju koliko je teško sam podići dijete, upravo zato što oni razumiju koliko im fali, koliko im je teško kad oni sami odgajaju dijete. …Dijete treba i oca i majku i ako društvo može, treba to osigurati. Postoji niz različitih situacija, ali ja bih isto rekla da u situacijama gdje roditelji samohrani podižu svoju djecu, ti roditelji to rade uz jako velike žrtve. Također, uspjeh u odgoju te djece jako ovisi o obitelji, o onima koji su oko njih, djedovi, bake, ujaci, tete, dakle, u situaciji u kojoj se naruši jedan prirodni odnos, ulazi obitelj, ulazi zajednica koja toj djeci pomaže” što su mediji danima lažno interpretirali i nanosili štetu ugledu dr. Markić i inicijative “U ime obitelji”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)