Ministar Ostojić: Homoseksualne udruge smiju širiti netrpeljivost i zastrašivati

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je obavijestilo Udrugu „U ime obitelji“ kako neće zabraniti okupljanje “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” koje Queer Zagreb organizira sutra u Vip Klubu u Zagrebu.

U ime obitelji je prije tri tjedna zatražila da policija zabrani skup koji se koristi govorom mržnje i potiče na nesnošljivost – pozivajući se na članak 14. Zakona o javnom okupljanju u kojem stoji da ministar unutarnjih poslova – g. Ostojić može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda, između ostaloga, ako su „ciljevi usmjereni na pozivanje i poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti“. U tom istom članku jasno stoji kako se rješenje o zabrani može donijeti najkasnije 24 sata prije prijavljenog početka održavanja mirnog okupljanja i javnog prosvjeda.

U današnjem je dopisu Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo U ime obitelji kako neće zabraniti okupljanje u organizaciji homoseksualnih udruga te da okupljanje “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV”  „spada u druge oblike javnoga okupljanja te se ono ne prijavljuje“. Pojasnili su i kako se „ovlast ministra unutarnjih poslova na donošenje rješenja o zabrani održavanja javnog okupljanja“ na koju se U ime obitelji poziva „odnosi na mirno okupljanje i javni prosvjed koji se može zabraniti samo iz razloga navedenih u članku 14. Zakona o javnom okupljanju“.

Financiran novcem poreznih obveznika, Queer Zagreb tako nastavlja višemjesečne, osobne napade  na dr. Željku Markić i sve one koji i su se javno založili za ustavnu kategoriju braka kao zajednice žene i muškarca. Očito je cilj ovog, kao i drugih napada homoseksualnih udruga, širenje nesnošljivosti i mržnje te zastrašivanje neistomišljenika. Jasna je poruka – tko god se usudi javno založiti protiv izjednačavanja homoseksualne veze s brakom ili protiv toga da homoseksualni parovi posvajaju djecu – bit će osobno napadan, ismijavan, vrijeđan. A zaštita policije, ovisit će o proizvoljnoj procjeni ministra Ostojića, odnosno o tome sviđa li se aktualnoj vlasti žrtva napada i sramoćenja ili joj se ne sviđa.

Organizacija ovog skupa potvrdila je povezanost agresivnih homoseksualnih udruga i aktualne vlasti koja ovakve uvredljive događaje financira i štiti. S osobnim napadima na neistomišljenike ne slaže se nitko tko cijeni demokraciju i pravo na slobodu mišljenja i govora, ma kakav bio njegov odnos prema braku koji Ustav Republike Hrvatske štiti kao zajednicu žene i muškarca.

Ovogodišnji Queer održava se uz financijsku podršku Ureda za kulturu Grada Rijeke i Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Programa kulture 2007 – 2013 Europske Unije, HAVC-a, Kulture Nove, Suitcase Funda, Ministarstva kulture kraljevine Španjolske, Ambasade kraljevine Nizozemske, Fonds Podium Kunstena, Ureda za kulturu grada Splita, Nationales Performance Netza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)